Зрение – всичко, което трябва да знаете

зрение, грижа за зрението

Очите са прозорец към душата. И един от най-важните органи, които имаме. Позволява ни да осъзнаем потенциала на нашето зрение. Освен това да се насладите на всички чудеса на света. Как иначе бихте могли да се взирате в красотата на партньора си по време на интимност? Визуалните гледки често ни карат да настръхваме и повишаваме кръвното ни налягане. Те също така ни карат да изпитваме състрадание, когато видим, че някой е в депресия. Доброто зрение означава, че ще можете да проследявате напредъка си във фитнеса, като гледате мускулите си и знаете дали трябва да увеличите количеството на храните, които изгарят мазнините.

Ние не бихме били нищо без способността ни да гледаме наоколо и да го виждаме. Но не всеки се ражда с остро като бръснач и орлово око. „Ню Йорк Таймс“ съобщава, че късогледството (късогледство) става все по-често срещано при хората. Дори при малки деца, които не трябва да страдат от проблеми със зрението. Науката обяснява това с факта, че хората вече не трябва да ловуват, търсят и събират храната си. Също така, ние непрекъснато се взираме в изкуствена светлина, излъчвана от нашите лаптопи и мобилни телефони.

Все повече хора се обръщат към естествени решения за защита на зрението. Обикновено се предлагат под формата на хапчета или капки с органичен състав. Един от най-добрите продукти за подобряване на зрението  са капсулите O Caps. Те могат да бъдат осигурени на най-добра цена чрез официалния им уебсайт.

Как да имаме добро зрение? Кои са най-добрите храни за подобряване на зрението? Кои правила за защита на очите да спазваме в ежедневието си? Мога ли да подобря зрението си по естествен път? Какви органични продукти да приемате?

Научете всичко, което трябва да знаете за зрението по-долу!

Човешкото зрение – едно от най-важните сетива

болка в очите, зрение

Зрението е най-важното ни сетиво. Получаваме около 80% от информацията за света около нас, благодарение на нея. С помощта на зрението можем да открием храна и вода, както и да оценим безопасността на техните източници. Освен това ни помага да се предпазим от естествени врагове. Не на последно място – да си намериш партньор.

Обикновено сме в състояние да разберем само за няколко секунди дали някой харесва някого или не. Любовта на пръв поглед е възможна не само поради съществуването на романтика. Но и поради огромните възможности на визуалния анализ. Нашият мозък и очите обработват изключителни количества информация за минимум кратко време.

Еволюционно способността да се вижда далече беше от решаващо значение. Праисторическите хора намирали храна и се предпазвали от опасности. В днешно време, с изключение на някои дейности, като шофиране, почти всички предмети, с които взаимодействаме в ежедневието си, са на една ръка разстояние. Ето защо губим способността си да виждаме добре в далечината. Но ние започваме да виждаме обекти, които са в близкото ни обкръжение. Това състояние се нарича късогледство или миопия.

Експертите ни съветват да направим следното, за да защитим зрението си:

 • Почивайте редовно, като се взирате в екрана на смартфона или компютъра.
 • Яжте много храни, богати на лутеин и витамин А.
 • Използвайте защитни очила, ако работите с компютър.
 • Редовно посещавайте офталмолог.
 • Насладете се на добър нощен сън и оставете мозъка и очите си да си починат.

Най-добрите храни за добро зрение – пълни с Омега-3 и витамин А

храни, които помагат на зрението

Силата на зрението ни значително намалява около 40-годишна възраст. Но няма нужда да се притеснявате твърде много за качеството и яснотата на вашето зрение. Предприемането на правилните промени в начина на живот може да ви помогне да поддържате очите си в добра форма за по-дълго време.

Здравословната диета в подкрепа на здравето на очите, съчетана с някои добри навици, като редовни прегледи при офталмолог, използване на слънчеви очила за защита от UV лъчи, ще ви помогне да ги избегнете. Но от какво се състои благоприятната за зрението диета?

Според Германското дружество по храненето е препоръчително да се ядат пресни плодове и зеленчуци 5 пъти на ден. Те осигуряват необходимите витамини и микроелементи за оптимален метаболизъм на очите и ретината. Различните хранителни вещества се считат за важни, както за поддържане на добро зрение, така и за поддържането му на всяка възраст. Повечето от тях се съдържат в органичното решение за подобряване на зрението Ocuvit.

Сега, нека да разгледаме най-добрите храни за поддържане на добро зрение според храненето и офталмологията:

 • Моркови: Оранжевият зеленчук е пълен със здравословен бета-каротин, който тялото незабавно трансформира във витамин А. Освен това е пълен със здравословни антиоксиданти, които не само поддържат доброто зрение, но и детоксикират мускулите и тъканите на ретината.
 • Омега-3 мастни киселини: Можете да ги намерите в месото, както и в зеленчуци и плодове. Известно е, че авокадото например е най-богатият източник на здравословни мастни киселини. Можете също да ги получите от ядки, семена и голямо разнообразие от риба и морски дарове.
 • Зелени листни зеленчуци: Спанакът и броколите са богати на бета-каротин, витамин С, лутеин и зеаксантин. Всички те са жизненоважни в борбата с UV радиацията.

Следвайте 5 съвета как да предотвратите влошаване на зрението и да поддържате очите си здрави с времето:

#1. Следвайте правилото 20/20

В днешно време ние постоянно сме заобиколени от екрани. Независимо дали ще бъде този на компютъра на работа, този на телевизора или смартфона. Всички те могат да бъдат вредни за очите ви. Ето защо можете да опитате да поддържате правилото 20-20-20. Това е много основно. На всеки 20 минути спрете да се взирате в екрана и гледайте нещо на 20 метра разстояние за 20 секунди. Можете допълнително да подобрите ефекта от това упражнение за здравето на очите с помощта на естествени продукти за подобряване на зрението. Едно от най-добрите са хапчетата МаксиВижън.

#2. Носете защитни слънчеви очила на пряка слънчева светлина

жена със слънчеви очила

Слънчевите очила са много повече от аксесоар! Носенето на защитни очила е една от най-важните стъпки, които можете да предприемете, когато става въпрос за грижа за очите си. Те помагат за предпазване на очите ви от увреждане и болести. Слънчевите очила с 99% до 100% UVA и UVB лъчение предлагат повишена защита от слънцето.

#3. Правете упражнения за подобряване на зрението

Нашите очи са мускули и като такива те също изискват упражнения, за да поддържат добра форма. Когато се чувствате уморени, упражненията за очи са чудесен начин да се отпуснете и да облекчите мускулното напрежение и главоболие. Важно е да запомните, че трябва да усетите, че очите ви са спокойни. Това също така ще нормализира кръвното налягане в главата и лицето.

Ето един добър пример за добро упражнение за отпускане на очите и укрепване на зрението:

 1. Поставете пръста си на няколко инча от окото си.
 2. Съсредоточете се върху пръста си.
 3. Бавно отдалечете пръста си от лицето си, но задръжте фокуса си.
 4. Погледни настрани за секунда.
 5. Погледнете отново към пръста си.
 6. Бавно приближете пръста си до окото.
 7. Погледнете настрани и се съсредоточете върху нещо друго.
 8. Повторете 3 пъти.

Внимание! Това упражнение е най-добре комбинирано с решения за подобряване на зрението, като капсулите O Caps. Имат отлична цена на официалния уебсайт на производителя си. Хапчетата се считат за продукт с най-високо качество за по-добро здраве на очите!

#4. Бъдете физически активни през целия ден

физическа активност за добро здраве

Редовните упражнения са полезни за цялото ви тяло, включително за очите. Дори нещо, толкова непринудено като ритуална ежедневна разходка из парка, би подобрило цялостния тонус на тялото ви. Доброто кръвообращение е жизненоважно за малките кръвоносни съдове в очите. Той ги почиства и детоксикира, укрепвайки мускулите на ретината.

#5. Носете предписаните ви очила

Ако имате очила и не ги носите, най-вероятно ще почувствате натрапчиво напрежение в очите си. Това явление се случва, когато очите ви работят извънредно, за да ви помогнат да четете или да се фокусирате. Най-честите симптоми на напрежение в очите са хронично главоболие, двойно виждане, замъглено зрение и синдром на уморено око. Честите посещения при офталмолог ще ви помогнат да наблюдавате здравето на очите си.

Здравето на очите е жизненоважно за качеството на живот

Здраве на очите

Много хора не осъзнават колко крехка е визията им. Започвате да мислите за това едва след като спрете да го виждате правилно. Не бъдете от хората, които позволяват на лошите грижи да влошат зрението им. Когато виждате нещата ясно, вие се радвате на по-добро качество на живот. И не искате ли да се отдадете напълно на всичките му радости и удоволствия!

>>За още интересни статии вижте нашия Блог раздел<<

Емилия Йорданова

Leave a Reply