Натурални Методи за Детокс в Домашни Условия

натурални методи детокс у дома лимонена вода

Светът, в който живеем, ни подлага на все по-голям стрес. Свободното време буквално отлита, а ние сме преуморени и не винаги разполагаме с достатъчно време, за да спортуваме активно и да поддържаме здравословен режим на хранене. Замърсената градска среда буквално прелива от свободни радикали и фини прахови частици, които полепват по тялото и влизат в организма ни. Започнете ли да изпитвате хронично чувство на неудовлетвореност, тревожност, апатия и унилост, то вече е крайно време за извършване на детокс. Дори не се налага да излизате от вкъщи. Нека ви разкажем за няколко лесни и бързи метода за цялостно пречистване на организма, един от които е Germivir с мощна детокс формула.

Токсините в Нас и Околния Свят

Тялото ни се насища с токсини, свободни радикали и вредни вещества по много различни начини. Част от тях са свързани с личните ни навици – прекомерен прием на цигари, алкохол, захар и мазнини. Други пък са свързани със заобикалящия ни свят. Учените са установили, че средностатистически жител на голям град по света приема средно за година по:

 • 3,75 л. пестициди;
 • 5 кг. изкуствени консерванти и хранителни добавки;
 • 2 кг. вредни вещества, приети чрез вдишване;

И това са само отровните субстанции, които влизат в телата ни на път за работа и чрез хранителните продукти и напитки, които консумираме ежедневно. Цифрите изглеждат плашещи, а още по-стряскащото е, че тези вещества отслабват организма ни и ни карат да се разболяваме.

Нашите тела, обаче, притежават невероятната способност сами да се пречистват от свободните радикали. Ние трябва само мъничко да им помогнем да извършат пълна детоксикация на черния дроб.

Какво Са Токсините?

Тези химични агенти са основно производни на протеина вещества от растителен, бактериален или животински произход. Когато започнат да се задържат в системата, основните жизнени функции на телата ни се забавят и човек става много по-податлив на вируси. Цялостното пречистване на организма от токсини е дейност, за която отговаря главно черният дроб. Той играе ролята на своеобразен филтър, който ни помага да се справим с натрупаните излишъци от отпадъци. Ако той се натовари, тогава настъпва чернодробната токсичност.

Нека разберем, кои са най-добрите методи за премахване на свободните радикали в домашни условия. Някои от тях са специфични храни и сокове, а други включват процедури с етерични масла, които са богати на антиоксиданти.

Имайте предвид, че първите няколко дни по време на детоксикиращата програма може да се чувствате леко отпаднали. Ако искате по-лесно да се освободите от натрупаните вредни вещества, заложете на капките за пълно пречистване на организма Nemanex, чиято натурална формула с черен чесън и канела бързо ще ви помогне да се сбогувате с паразитите.

Цялостна Детоксикация у Дома с Пречистващи Храни

детокс храниЕдно от основните правила на здравословната нутриционистика гласи, че всеки, който иска да премахне паразитите от тялото си, следва да премахне поне за седмица всичките месни и млечни хранителни продукти от дневната си диета, тъй като те може да съдържат остатъчни зародиши на паразити, вредните микроорганизми и протеинови вещества.

По време на детоксикация е препоръчително индивидът да премине изцяло на хранителен план, който се състои от плодове, зеленчуци, семена, членовете на семейство Бобови, ядки и кълнове. Първите са наситени с минерали, фибри и антиоксиданти, които успешно контрират негативните ефекти от свободните радикали.

Вторите пък съдържат голямо количество жизнено важни ензими, които дават енергия и сила на тялото. Важно е също да се отбележи, че всяка хапка трябва да се дъвче минимум 15-20 пъти, тъй като става по-алкална и на тялото му е по-лесно да усвои полезните вещества в нея.

Пречистване на Черния Дроб с Течности и Натурални Сокове

Установено е, че човешкото тяло се състои от близо 70-75% вода. Тя е от съществено значение за неговото правилно функциониране. Препоръчителното дневно количество, което всеки трябва да консумира е близо 2 л. (10-14 чаши).

Най-добре е тя да бъде негазирана и на стайна температура. Билковите чайове от глухарче, лайка, бяла бреза, бял трън или пирей. Прясно изцеденият сок от плодове също може да има регенериращо въздействие върху човешкият организъм. При по-сериозни проблеми използвайте Nemanex.

Нека да видим, кои от тях са най-полезни за цялостната детоксикация на организма:

 • Сок от Краставица: Стимулира активното отделяне на паразитите, бактериите и микотичните организми от тялото. Успешно детоксикира и освежава кожата. За подсилване на ефекта, към него може да се добави и резен ябълка, лимон, зеле или целина.
 • Сок от Ягоди: Идеалното пречистващо средство за черния дроб. Богат е на антиоксиданти, елагова киселина и флавоноиди.
 • Сок от Зеленолистни Зеленчуци: Идеален за страт на деня и добро храносмилане!

сокове за детоксикация

Регенериращи Тялото Подправки за Здраве и Сила!

Подправките и билките се използват от векове като успешен способ за рестарт на системата. Някои от тях притежават силата да убият всяка бактерия, изпречила се на пътя им. Към най-полезните за успешна детоксикация от тях спадат:

 • Куркума;
 • Джинджифил;
 • Канела;
 • Кимион;
 • Смндух;
 • Копър;
 • Лют Червен и Черен Пипер;
 • Карамфил;
 • Магданоз;

Освободете Се от Токсините с Душ или Вана

Някои хора приемат къпането като свещен ритуал, който пречиства не само тялото им от токсини, но и душата от различните неща, които ни тормозят. За много работещи това е начин да се освободят от стреса и да се освежат за предстоящите домашни задължения.

Един от методите за детоксикация е ваната с морска сол. Добавете музика за медитация, свещи, сложете резен краставица или лимон на клепачите си и се потопете в един по-спокоен и отпускащ свят, дори и да е за кратко. Тялото ви ще е благодарно.

Душът с ябълков оцет, при който вие просто се измивате с него, а после леко се заплаквате с хладка вода. Този детоксикиращ агент регенерира кожата и помага на вредните вещества и микроорганизми да я напуснат успешно.

жена, детокс, детоксикация у дома

Разчитайте на Природните Методи за Успешен Рестарт на Системата!

Майката Природа е дала на човечеството богат набор от различни способи, с които те да възстановят жизнените сили на своя организъм. Разчитайки на нейните средства, можем да бъдем сигурни, че не само успешно ще детоксикираме системата си, но и ще запазим естественото си здраве и младежки облик още дълги години! Запазете здравето си и регулирайте кръвната захар с капсулите Diaform+.

Александър Георгиев

Leave a Reply