Храни за Премахване на Никотина от Организма

дим, никотин и мъж

Никотин – това е една от най-големите страсти на съвременния човек. Великият майстор на словото Марк Твен казва, че няма нищо по-лесно от това да откажеш цигарите. Той лично го е правил над 1,000 пъти. Самюъл Клемънс е прочут с титаничното си чувство за хумор и самоирония, затова и не трябва да се бъркаме, че тютюнопушенето е навик, с който можем да се сбогуваме лесно. Тъкмо обратното и това е нещо, което всеки пушач с болка признава.

Истината е, че активното вещество, което всички цигари съдържат, е никотинът, който може да бъде също толкова пристрастяващ, колкото твърдия алкохол и опиатите. Отказването от подобни средства е изключително трудно, тъй като не само мозъкът, но и тялото привикват към тях. Когато не получат нужното количество, те изпадат в състояние на абстиненция. Нека научим, как да детоксикираме организма си от тютюна с помощта на натурални продукти, като Parazol.

Никотин – и Последствията за Тялото от Него

мъж, никотинов дим

Освен, че е силно пристрастяващ, никотинът има подчертано негативно въздействие върху белите дробове, сърцето и черния дроб. Всеки път, когато запалим цигара, нашето кръвно налягане рязко започва да се повишава, а самото вещество навлиза веднага в кръвопотока. Изчистването му е трудно.

За да го премахне от кръвта, нашето тяло работи между 6 и 8 часа, а цялостното изхвърляне от организма може да отнеме цели 48! Затова е и добре да извършваме натурален детокс в домашни условия с помощта на различни билки и храни всеки път, когато си не удаде тази възможност. И по-често да посягаме към храните, които са полезни за здравето ни. А вторичният продукт от никотина – котинина може да остане в нас в рамките на цели 30 дни.

Най-сериозната заплаха за здравето на пушачите е развиването на рак на белите дробове. Но това не е единствената негативна странична реакция от пасивното или активното тютюнопушене. Нека видим и другите:

 • Ускорено Сърцебиене и Стесняване на Артериите;
 • Лъжливо Усещане за Отмора Поради Освобождаването на Допамин в Мозъка;
 • Бързо Привикване;
 • Забавя Процесите в Стомашно-Чревната Система;
 • Прави Средата в Тялото По-Киселинна;
 • Забавя Работата на Панкреаса;
 • Кара Червата Да Станат Раздразнителни;
 • Активно Стимулира Производството на Стомашна Киселина.

3 Добри Практики за Запазване на Здравето на Пушачите и Изчистване на Никотина

електронна цигара и дим

Тъй като алкалоидите в цигарите отслабват имунитета, те имат свойството рязко да влошават здравословното състояние на хората, които ги употребяват, и ги правят по-податливи на вирусни инфекции и зарази. Кожата на лицето при пушачите е податлива на дехидратация и по-склонна към развиване на различни повърхностни раздразнения и алергични реакции.

Отказът от тютютнопушене е изключително труден. Всеки трябва непрекъснато да се стреми към него. Но дори и да не успеете да го постигнете отведнъж, не се отчайвайте. Има средства за пречистване на организма, които могат да ви помогнат. Едно от тях е натуралната добавка за цялостна детоксикация на организма Паразол, който съдържа единствено натурални съставки.

А 3-те добри практики, които всеки пушач трябва да прилага ежедневно, са:

 1. Пийте най-малко 1.5 л. вода на ден, за да подсигурите достатъчна хидратация на горния слой на дермата на лицето си. Добре е тя да бъде предварително филтрирана или фабрично бутилирана, за да се премахнат излишните бактерии от нея. Добавете и малко прясно изстискан лимонов сок, за да се насити организма с Витамин C и малко свежест.
 2. Консумирайте продукти, които са наситени с коензим Q10, за да предпазите и регенерирате увредените клетки на белите дробове и сърцето.
 3. Плодовете и зеленчуците следва да са неизменна част от дневното меню! Можете да правите и упражнения по дишане или йога на смеха, за да наситите организма си с повече кислород.

Нека обърнем по-конкретно внимание на даровете на Майката Природа, които ще помогнат на тялото по-бързо да се освободи от никотина и вредните му субпродукти.

№1: Сок от Морков – Супермикс от Витамини!

сок от моркови, храна за премахване на никотин

Морковът е изключително полезен, тъй като е богат на антиоксиданти и различни видове полезни вещества. Самото кореноплодно може да влезе малко тежко на стомаха, когато се приема в суров вид, но под формата на прясно изцеден сок, особено примесен с 2-3 резена ябълка, се получава истинска бомба от Витамини A, B, C и K за тялото!

№2: Малини за Отказване от Тютюнопушене!

купа с малини

Институтът по здравни науки (ICSa) при UAEH (Щатски университет на Идалго, Мексико) е провел специализирано проучване, което доказва, че консумацията на малини може да даде добри резултати за спирането на цигарите. Това се дължи на факта, че тези горски плодчета са наситени с елагична киселина, която има способността да извърши цялостно пречистване на тялото от вредните алкалоиди, които се съдържат в никотина.

№3: Суров Спанак Прави Белия Дроб По-Як!

суров спанак

Всички зеленолистни зеленчуци са изключително полезни, тъй като съдържат много антиоксиданти и виатмини от група B. Това важи с особена сила за суровия спанак, който има много висока концентрация на желязо и фолиева киселина, която всъщност е Витамин B9 – силен съюзник на процеса по размножаване и регенерация на клетките и тъканите. Подобрява емоционалното и психическото състояние. Важно е той да не бъде обработван термично, защото част от полезните вещества се губят в процеса.

№4: Червени Пиперки за Здрава Кожа на Лицето!

червена пиперка

Прибавяйки по някоя друга червена чушка към салата 2-3 пъти седмично и когато са в сезон допринася за правилната оксидация на дермата по лицето, както и насища тялото с ударна доза Витамин C, както и с витамините, принадлежащи към група B – B2 и B6. Те спомагат за бързото премахване на тютюневото окисление, както и за никотиновия шок.

№5: Броколи – Изчиства Тялото от Метали, Никотин и Токсини!

броколи за пречистване от никотин

Този вид кръстоцветен зеленчук прилича супер много своя братовчед карфиола на външен вид. Макар и да има свойството да подува стомаха, то се води един от най-полезните продукти на пазара. Пребогато е на витамини B5 и C, които поддържат нивата на имунитет високи и забързват метаболизма. Някои изследвания дори сочат, че могат да имат силно подчертано превантивно действие срещу развиване на рак. Пречиства белия дроб от токсини и допринася за пълната детоксикация на тялото от никотин и тютюн.

№6: Лимон – Възстановява и Хидратира Кожата!

лимони

Вече споменахме, че кожата на лицето (особено в областта на устата) при пушачите има свойството да се дехидратира прекалено много, както и да губи своята свежест, мекота и младежки облик. Можете да добавяте по малко лимон към чашата си с вода или да го превърнете в неотменна част от салатения дресинг, който приготвяте вкъщи. Това ще ви помогне да възвърнете блясъка на кожата си, дори и след 30-те.

№7: Сок от Портокал, Семена от Нар и Лимон за Бързо Пречистване!

сок от портокал, портокали

Този суперсок следва да се приготвя от прясно изцедени и миксирани в блендера плодове. Това е Витамин C в най-чистата му форма, а той има невероятно регенериращо въздействие върху организма на пушачите. Спомага за правилното възстановяване на тъканите, подобрява микроциркулацията на кръвта в клетките, успешно премахва токсините от черния и белия дроб и павишава броя на червените кръвни телца. Пийте по чаша-две всяка сутрин на гладно, което успешно може да замести и много от така популярните диети. Можете да добавите и по една лъжица мед, за да започне денят ви със сладка усмивка!

Живейте Здравословно и Спрете Цигарите!

мъж с цигара и бели дробове с никотин

Всеки има своите недостатъци, но вредата от тютюнопушенето е доказана от учените. Запалим ли цигара, то това означава, че увеличаваме риска от развиване на опасно заболяване. Имунитетът и състоянието на кожата ни също страдат. В живота на всеки настъпва момент, когато трябва, ако не да откаже цигарите завинаги, то поне да се постарае да ги намали и да живее природосъобразно, така че максимално много да контрира негативния ефект от тях. Погрижете се за сърцето и артериите си с Кардиформ натурални капсули. Направете го още сега!

 

Иван Даскалов

Leave a Reply