Захарен Детокс – Зависими Ли Сме от Сладкото и Как Да Го Намалим в 7 Стъпки?

захарен детокс

Шоколадът и диамантите са най-добрият приятел на жената, казват хората. Но и двете ни предразполагат към опасни неща, като затлъстяване и меркантилност. Малцина осъзнават, че страстта към сладкото може да се изроди в пристрастяване. И то не по-малко тежко от това към алкохола, никотина и опиатите. За да избегнем това, вредните ни навици да съсипят здравето и психиката, трябва да регулираме приема на определени продукти. Замисляли ли сте се скоро за захарен детокс?

Съвременната диетология предлага на нашето внимание богато разнообразие от различни методи на детоксикация от вредни вещества. Сигурно сте чували за водния детокс? Спирането или ограничаването на захарта и въглехидратите не трябва да ви плаши. Не е нужно да се лишавате от абсолютно всичките си любими сладости и лакомства.

Можете да се опитате да ги заместите с някоя от многото изцяло натурални природни алтернативи за отслабване. Като горските плодове, например. Освен всичко друго, те са повече от полезни и за нормализиране на нивата на кръвното налягане. И подобряват естествения имунитет на кожата. Опитайте се да заместите и мисълта за топката сладолед или блокчето шоколад с редовен спорт. Така ще тонизирате тялото си и ще забързате метаболитната му дейност. Или пък заменете млечните вариации на продуктите с какао с по-тъмните им събратя.

Знайте, че има и кратки 1- и 3-дневни програми на захарен детокс. А и науката е напреднала достатъчно, за да може пазарът да предложи богат избор от различни „помощници“ с изцяло натурален състав. Сред най-предпочитаните от клиентите е W-loss, работещи на принципа на кетогенната диета.

Кои са 7-те стъпки на бързия захарен детокс? Мога ли да го направя сам в домашни условия? Какво да ям? Има ли странични ефекти?

Научете всичко в статията!

Захарен Детокс – Какво Е Точно и Защо Имаме Нужда от Него?

какво е захарен деток

Не е нужно да сте чели руския наръчник „Детоксикация от тежки метали“ на Ирина Сергеевна Коротченко и Наталия Николаевна Кириенко, за да осъзнавате важността на детокса. Или може би си мислите, че вашият организъм е изключение от общото правило? Помислете отново! Ако не можете да изпиете сутрешното си кафе без захар или имате нужда от сладко лакомство, за да се енергизирате следобед, значи вече сте зависим от захарта.

Опитвали ли сте се някога да спрете или намалите консумацията на въглехидрати? Значи ви е крайно време за направата на захарен детокс! Не е тайна, че твърде много захар е вредно за здравето ни. Според официалния уебсайт на Министерство на здравеопазването (МЗ), препоръчителната дневна доза бяла захар на ден е 70 гр. за мъжете и 50 гр. за жените. Повечето от нас, обаче, приемат по много повече. Това невинаги е по наша лична вина. Много хранителни продукти съдържат „скрити карбохидрати“. Ще ги срещнете в киселото мляко с ниско съдържание на мазнини.

Кои са основните опасности за здравето от прекомерния прием на захар? Вижте ги по-долу:

 • Повишава риска от развиването на диабет и сърдечно-съдови заболявания.
 • Кара ви да пълнеете и да не можете да извършите качествен и количествен контрол на теглото.
 • Води до чести кожни възпаления и дразнения.
 • Съсипва цялостното здраве.
 • Веднъж пристрастени към захарта, тя непрекъснато ще ви е нужна, за да се чувствате щастливи и енергични.

Има Ли Захарният Детокс Странични Ефекти?

жена, детокс

Зависимостта към захарта е като всяка друга форма на пристрастеност. Карбохидратите също представляват психоактивно вещество оказващи огромно влияние на централната нервна система (ЦНС) и тялото. Всеки пък, когато похапнете вафла или блокче шоколад, мозъкът ви освобождава допамин, който ви кара да се чувствате добре и тонизирани. Но неговият ефект бързо отминава. И вие имате нужда от още …

Затова и отказът или ограничаването на захарта може да доведе до класически симптоми на абстиненция. Детоксикацията от карбохидрати не идва без своите странични симптоми, бъдете готови да ги посрещнете и да се справите с тях. Лесно ще ги туширате, ако излизате по-често с приятели или се отдадете на спорт или хоби. Те ще отвлекат мислите ви далеч от сладките изкушения.

Най-сериозните странични ефекти от захарния детокс са следните:

 • Силна и остра мускулна и ставна болка, предизвикана от недостига на глюкоза;
 • Чести промени в настроението и усещане за депресия;
 • Липса на желание за живот;
 • Недостатъчно високи нива на енергия и никакъв тонус;
 • Отчаяние, отпадналост и хронична умора;

Захарна Детоксикация в 7 Лесни Стъпки У Дома – Мисията Възможна!

Захарна Детоксикация, чай

Не е нужно да се записвате на специална програма или да се консултирате с диетолог, за да направите успешно захарен детокс. Лесно можете да намерите цялата ви необходима информация в Интернет. Това, което наистина ви трябва, са издръжливи нерви, целеустременост и воля. А заместителите на любимите сладкиши можете да намерите във всеки квартален супермаркет. Къде по-точно? На щанда за плодове и зеленчуци!

7-те стъпки за успешен захарен детокс у дома са следните:

 1. Четете етикетите на хранителните стоки внимателно. Враговете на тънката талия и изящната фигура често се крият в детайлите. Има повече от 20 химически заместителя на захарта, които се крият под различни имена. Проверете онлайн кои са и ги избягвайте!
 2. Достатъчен прием на течности. Вода има навсякъде. Запомнете, че всяка клетка в тялото ви се състои на 70% ‰ от нея. Нужна вие е, колкото и въздуха.
 3. Редовен спорт. Физическата активност и раздвижването активират метаболизма, помагат за горенето на мазнини и излишни калории и ви карат да забравите страстта към сладкото.
 4. Заменете шоколада и сладоледа с плодове и зеленчуци. Те са наситени с фибри, които пречистват организма и подпомагат правилната диуретика.
 5. Излизайте по-често с приятели. Споделете им за новия си режим или се отдайте на разговори за нещо тотално различно.
 6. Отдайте се на хобита. Спомняте ли си за онази картина, която все искате да скицирате? Или за книгата, за която все не ви остава време? Искате да станете фотограф? Сега е моментът!
 7. Направете си нов хранителен режим и го следвайте стриктно. Вече казахме, че захарният детокс изисква дисциплина. Съставете си ново седмично меню, в което често присъстват протеини и здравословни мазнини. И си позволете някоя вафла, като награда!

Тялото Има Нужда от Редовен Рестарт!

детокс с лимон

Организмът ни се е пригодил да използва въглехидратите за енергия. Но това не означава, че не може да бъде пренастроен. Или да няма нужда от редовен рестарт. Дайте му го! Ако имате нужда от специална помощ, то съвременният пазар разполага с достатъчно натурални средства за активно влизане във форма. Един от най-предпочитаните продукти за естествено отслабване е W-Loss. Те действат точно, както кето диетата, но без страничните ефекти!

Емилия Йорданова

Leave a Reply